By maumau

La Plataforma per la Unitat d’Acció va existir i es va mantenir activa durant cinc anys. Cinc anys de lluita i de repressió, però també cinc anys d’experiències, d’amistat i de records. Els que hi vam militar mai podrem oblidar l’escola política i humana que va ser per a nosaltres.

He volgut engegar aquest bloc al constatar la poca informació gràfica que existeix a la xarxa sobre la PUA. Aquí hi trobareu sobretot cartells, però també enganxines, fotografíes i alguna octaveta. Si en teniu algun que no aparegui, o voleu col·laborar amb el bloc, només heu d’escriure.

La PUA a Viquipèdia:

La Plataforma per la Unitat d’Acció fou un moviment independentista que es va formar el 1995 agrupant militants de Maulets, Catalunya Lliure, diferents col·lectius locals, i antics membres de l’AUP que s’oposaven a l’acostament d’aquesta a ERC.

Els següents anys experimentà un creixement en base a col·lectius locals, majoritàriament joves, i participà en moltes les principals lluites de la segona meitat dels 90, establint relació i participant dels diferents moviments socials com el moviment contra les empreses de treball temporal o el d’okupació. Impulsà una intensa activitat d’agitació i lluita al carrer, i fou objecte d’una continuada repressió que afectà centenars dels seus militants.

El 2000 plantejà la necessitat d’abandonar el funcionament com a coordinadora de col·lectius, donat l’esgotament d’aquest model organitzatiu i la necessitat d’articular estructures organitzatives més sòlides i adequades a la nova realitat de l’esquerra independentista catalana, dissolent-se per donar pas a la fundació d’Endavant (OSAN).

Anuncis

1 Response to “la PUA”


  1. 1 mes material
    Març 26, 2010 a les 8:37 pm

    alguna adreça per enviar mes material?


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: